Verzekerde zorg

Wij vinden het belangrijk om een goede relatie te hebben met de zorgverzekeraars. Wij streven er dan ook altijd naar om contracten af te sluiten. Ook voor dit jaar hebben wij met alle bekende verzekeraars een contract. Uiteraard kunt u ook terecht als u niet verzekerd bent of door uw behandelingen heen zit.

Per 1 januari 2004 is fysiotherapie voor het grootste deel uit de basisverzekering gehaald. Dat betekent dat u in de meeste gevallen aangewezen bent op uw aanvullende verzekering. De zorgverzekeraars hebben verschillende polissen voor de aanvullende verzekeringen uitgegeven. Het is raadzaam na te gaan hoe u verzekerd bent en welke vergoeding voor fysiotherapie  is opgenomen in uw polis. Kinderen tot 18 jaar hebben uit de basisverzekering recht op 18 behandelingen per jaar.

In verband met de landelijk stijgende zorgkosten nemen de verzekeringspremies toe. Dit heeft soms ook gevolgen voor het aantal vergoede behandelingen. Zeker bij complexe revalidatietrajecten en blessures kan het aantal vergoede behandelingen soms niet toereikend zijn. Door de samenwerking met het Sportcentrum hebben wij een speciale regeling die het mogelijk maakt om zonder kosten extra te kunnen revalideren/oefenen/trainen om zo toch het gewenste resultaat te behalen.

Copyright Fysio Erik Zuur